Palimpsesti - ohita intro

Palimpsesti - ohita intro

Mitä tekisit, jos saisit mahdollisuuden aloittaa elämäsi uudestaan?

OHJAAJA-KÄSIKIRJOITTAJASTA:
Molekyyligenetiikkaa opiskellut käsikirjoittaja-ohjaaja HANNA VÄSTINSALO on väitellyt TOHTORIKSI! Hän on aiemmin tehnyt lähinnä lyhytelokuvia, joita on esitetty mm. Venetsian elokuvajuhlilla. Nyt Hanna on tuonut valkokankaille ensimmäisen kokopitkän pienen budjetin leffansa, ja saanut siihen hyvin nimekkään kaartin, kuten KRISTA KOSONEN, RIITTA HAVUKAINEN ja monia muita eturivin näyttelijöitä.

LEFFASTA:
Västinsalo sai tehdä tämän elokuvan juurikin omien intohimojensa tutkimuskohteesta, molekyyligenetiikasta. Hän todella laittaa itsensä ja mielikuvituksensa likoon. Västinsalo kysyykin: "Mitä tekisit, jos saisit mahdollisuuden aloittaa elämäsi uudestaan?" Elokuvassa päänäyttelijät NUORENTUVAT vanhasta teiniksi. Elokuva sai Venetsiassa valtavat aplodit.

KINOMA Teeman kesäkuun kultturellista ja Jenkki-MAINSTREAMISTA poikkeavasta linjasta vastaakin Västinsalon uusin täyspitkä elokuva, PALIMPSESTI - OHITA INTRO.

Venetsian, Sao Paulon ja Sodankylän elokuvajuhlilla ollut Hanna Västinsalon elokuva PALIMPSESTI kertoo tarinan kahdesta vanhuksesta geeniterapiakokeilussa, jossa he alkavat fyysisesti nuorentua. Perhe ja yhteiskunta eivät pysy perässä uuden edessä ja alun innostuksen jälkeen Juhani ja Tellu huomaavat olevansa jälleen nuoruuden elämänvalintojen edessä. 

Nuorentuminen ei olekaan pelkästään hauskaa. Juhani löytää uudelle elämälleen merkityksen lapsuuden toteutumattomista haaveista kun taas elämäniloista Tellua ei pidättele mikään. Maailma on mahdollisuuksia täynnä, mutta mukana kulkee myös eletty elämä. Lopulta Tellu tekee päätöksen, joka horjuttaa Juhanin suunnitelmat ja pakottaa molemmat kohtaamaan itsensä toisen silmissä.

Tellun roolia eri ikäisinä näyttelevät Riitta Havukainen (Fakta homma, Paratiisi), Krista Kosonen (Koirat eivät käytä housuja, Kätilö, Beforeigners), Emma Kilpimaa (Huonot naiset, Ohjus), ja ensimmäisessä roolissaan Kaisu Mäkelä. Miespääosan jakavat Antti Virmavirta (Jälkeläiset, Maria Kallio) ja Leo Sjöman (Lapua 1976, Maria Kallio sekä tuleva Vares).

Ensi-ilta:12.04.2024
Ikäraja:12
Pituus:109 min.

Ohjaus: Hanna Västinsalo

Käsikirjoitus: Hanna Västinsalo

Näyttelijät: Riitta Havukainen, Krista Kosonen, Kaisu Mäkelä, Antti Virmavirta, Leo Sjöman, Milo Tamminen, Emma Kilpimaa, Hannele Lauri

Ikäraja
12
Pituus
01 h 49 min