INDIE-FESTIVAALI

INDIE-FESTIVAALI

INDIE-ELOKUVIEN FESTIVAALI
Kinomassa LA 14.5.2022 - koko päivä yöhön asti suomalaisia omakustanteita, lyhytfilmejä sekä pidempiä elokuvia,
ALK. 2 € / leffa - päiväpassi 20 €
Tilaisuus on K-18 (baariin ja terassille on vapaa pääsy koko päivän yöhön asti)
Huom! vain päiväpassin voi varata ja ostaa netistä, yksittäiset lyhytfilmit ja elokuvat paikan päältä 2/4/7 eur/kpl.
- suomalaiset pientuottajat saavat osuutensa lipputuloista kuten ns. valtavirran ammattituottajatkin.
- jokaisen leffan jälkeen on keskustelutuokio (QA). Paikalla on elokuvien tekijöitä useasta päivän elokuvasta, ja yleisö voi esittää mielipiteitä ja kysymyksiä heille.
OHJELMISTO
LUE LISÄÄ ESITETTÄVISTÄ LEFFOISTA - SYNOPSIKSET:

Kova pala purtavaksi (klo 12:00)
Baarimikkona työskentelevä Aada kokee työpaikkakiusausta johtoportaan taholta. Työssään hän puolestaan tulee päivittäin kuunnelleeksi asiakkaiden huolia ja äkkää eräänä aamuna, etteivät tuopin ääreen eksyvät ihmiset saa koskaan ongelmiaan ratkaistua. Nainen päättää nostaa kissan pöydälle ja selvittää asiat pomonsa kanssa.

 

Stasis (klo 12:30)
Tero Uuttanan ja Tero Ahosen yhteistyössä syntynyt lyhytelokuva Stasis on kuin Tarkovski kohtaisi Äärirajoilla-sarjan. Tai niin ainakin tekijät tahtovat itse kuvitella. Mies herää ja erikoisia asioita tapahtuu. Selittämiseen ja alleviivaamiseen ei sorruta ja teos antaa katsojan tehdä tulkinnan siitä, mitä tässä oikein tapahtukaan ja mistä kaikessa on kyse.

 

Guns of silence (klo 13:00)

Kauan sitten villissä lännessä kaksi lainsuojatonta ratsasti rosvojoukon mukana. Nyt he ovat palkkuometsästäjiä, jotka saavat elämänsä tilaisuuden. 10 000 $ palkkio houkuttelee paikalle kolmannenkin metsästäjän. Kun sekaan sotketaan vielä ryöstösaalis ja kosto, jota ei koskaan viety loppuun asti, ihmishenki ei ole enää dollarinkaan arvoinen.

 

Naura (klo 15:00)

1930-luvulla vaikuttanut suomalainen koomikko huvitti yleisöään seikkailemalla valkokankaalla
sirkuspelleksi pukeutuneena Herra Hymynä. Kun näyttelijästä aika jätti ja vuodet vierivät, painui Herra Hymy lopulta unholaan.
Elokuvaintoilija Severi saa käsiinsä kopion elokuvasta ”Herra Hymy palaa kotiseudulle.” Häntä ei kuitenkaan filmin huumori naurata. Severi lopettaa katsomisen kesken ja heittää elokuvan kirpputorilaatikkoon - arvaamattomin seurauksin.

 

Kontakti (klo 15:30)

Suomi, 1960-luku. Arvostettu komisario Osmo Mälkiä sekä tämän työpari, etsivä Risto Valkeepää, saavat tutkittavakseen kaupunkia järkyttäneen nuorten naisten kaksoismurhan. Samalla Mälkiän etäinen suhde tyttäreen ja epäilykset toimittajavaimon salaperäisiä menoja kohtaan saavat Mälkiän ajautumaan rappiokierteeseen. Seuraa tapahtumaketju, jossa Mälkiän jokainen askel johtaa kohti väkivallan, alkoholismin ja koston kierrettä. Lopulta odottaa maksun aika raskaimmalla mahdollisella tavalla.

 

Congratulations! You have a new match (klo 18:00)


Millasta on olla sinkku tänä päivänä, kun pariutumisen suurimpia esteitä ovat sitoutumisen vaikeus ja runsaudenpula? Miten vaikeaa on olla nirsoilematta, kun Se Oikea saattaa olla yhden pyyhkäisyn päässä oikealla?

 

The Pussy with an Uzi (klo 18:30)

Kulmakunnan kiimaisin kolli sukeltaa huumeiden, rikosten ja seksin täyteiseen alamaailmaan, jossa luoteja ja törkyä ei säästellä!

 

Rasvainen tiistai (klo 19:00)

Kun kaksi pikkurikollista päättää tehdä helpolta vaikuttavan keikan heidän pomonsa ohi, lopputulos on iso kasa paskaa osumassa helvetin isoon tuulettimeen.

 

Kuningasmies (klo 20:00)

Ystävykset Raimo ja Osku saapuvat jälkimmäisen mökille viikonlopun viettoon. Pian alkaa kuitenkin tapahtua kummia, kun mökin yläkerrassa ja pihalla hiippailee valkoisiin haalareihin pukeutuneita epämääräisen näköisiä olentoja. Toiminnan mies Raimo tarttuu oitis haasteeseen ja hyökkää tunkeilijoiden kimppuun.

Elokuva on humoristinen splatter-leffa, jossa veri roiskuu ja aseet paukkuvat. Toimintaa säestetään alatyylin sutkauksilla. Lyhytelokuva on kerännyt useita positiivisia arvioita eri leffakriitikoilta niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

 

Kotiinpaluu (klo 21:00)

Entisten ammattirikollisten rauhaisat eläkepäivät räjähtävät väkivaltaiseksi painajaiseksi entisen rikostoverin yöllisen soiton myötä. Hän on palannut haudan takaa - ja janoaa kostoa...

 

Syyllisyys (klo 22:00)

Jaken (Henry Granholm) itse aiheuttama traumaattinen kokemus tuottaa miehen elämään suurta tuskaa.
Jaken elämä on pois raiteiltaan, eikä hän voi lopulta luottaa kehenkään.
Jakke päättää laittaa elämänsä kuntoon ja hankkiutua eroon syyllisyydestä keinolla millä hyvänsä.
Mutta ovatko asiat jo menneet niin pitkälle, ettei niitä voi enää korjata?

 

Kunnia (klo 23:30)

Sotavankien pelastusoperaatio epäonnistuu, kun kahden sotilaan mielen valtaa kunnianhimo.

Ensi-ilta
14.5.2022 (vain tänä päivänä)
Ikäraja
K-18
Pituus
12 h